Nieuws & blog

Week 3! Veldbonen (recept hummus!) & koolsalade

ons aanbod https://timpelsteed.nl/WINKEL

Vorige week hebben we hummus en koolsalade gemaakt, dit is o.a. door Rick van Vento Verde als hapjes in de winkel uitgedeeld; een groot succes! En een grote vraag naar de recepten…

Veldbonen! Alexandra (van de Waedlampkes) is mijn vraagbaak zodra ik iets wil weten over de relatie van gezondheid en voeding. Michael Greger is een grote informatiebron voor haar; https://www.nutritionfactsnederlands.nl/, hij is onder andere groot voorstander van het op regelmatige basis eten van bonen. Een “makkelijke” manier hiervoor is hummus.

Afgelopen jaar hebben we veldbonen geteeld en deze zijn nu gedroogd verkrijgbaar in de winkel. Beetje groter dan een doperwt en wat kleiner dan een tuinboon. Heerlijk om hummus mee te maken!

Hierbij een recept van onze hummus van afgelopen week

De gedroogde veldbonen eerst een nachtje in de week zetten.

500 gram gekookte veldbonen. 2 grotere geroosterde bieten. 3 eetlepels tahin, 2 tenen knoflook, komijn, zout,  peper, beetje olijfolie en beetje citroensap! In plaats van tahin hebben wij notenpasta gebruikt.

Momenteel hebben we heerlijke kolen, naast koken kan je er ook hele fijne, praktische, salades mee maken;

Coleslaw

Simpel, gezond en verrukkelijk

Wij doen het op smaak, zonder weegschaal

Witte of rode kool raspen

Een beetje wortel raspen

Toevoegen:

Yoghurt of kwark

Citroensap

Mayonaise

Rozijnen

Zout en peper

(Er zijn natuurlijk variaties te bedenken met azijn of mosterd erbij, of

zonder yoghurt als je geen dierlijke producten wil gebruiken).

Door elkaar husselen en indien je het kan weerstaan een paar

uur laten staan zodat alles goed kan intrekken.

Heeft u ook een lekker recept, tip met betrekking tot onze produkten? Dan horen wij dat graag, en kunnen wij dit delen met onze andere klanten; mail dit naar info@timpelsteed.nl

Wil je grotere aantallen inkopen? Kijk dus eens in de categorie “van kuub naar keuken”! 

bestellingen

graag bestellen voor maandagochtend 12 uur, of voor donderdagochtend 8 uur. 

Kiest u voor “betalen via bankoverdracht” volg dan de instructies via de mail en boek uw betaling over naar het daar vermelde bankrekeningnummer (en niet rechtstreeks naar ons bedrijf), dan komt de bestelling in ons systeem daarna automatisch op “betaald” te staan. 

Is een produkt achteraf niet leverbaar? Dan ontvangt u het teveel betaalde bedrag retour op uw rekening. 

Fust: heeft u nog blauwe en groene kratjes thuis liggen? Die zijn weer van harte welkom op Timpelsteed! Wij rekenen geen statiegeld, maar elk “verdwaald” kratje kunnen we goed gebruiken. Net als eierdozen! 

bedrijfsfilm! 

Monique (Jouw Dagelijkse Kost) en Sandra (Streekboer) zijn een paar week geleden bij ons geweest en Stefan heeft (mbv Jaap, drone) een prachtige bedrijfsfilm gemaakt! Een geschreven stukje: https://destreekboer.nl/bij-de-boer-timpelsteed/ & de film (staat nu nog alleen op facebook) https://www.facebook.com/stephan.janssen.31/videos/1200287460901135

Prachtige beelden (en een goed verhaal ;-))

Voor in de agenda!

Zaterdag 25 februari is er  weer een boerenmarkt in Nije Leije. Ook kunt u daar bestellingen uit de categorie “van Kuub naar Keuken” afhalen.

en woon je in de omgeving van Buitenpost, meer richting Surhuisterveen of “de walden”? Via Henk en Hennie van cadeauwinkel Op e stal kunnen onze produkten ook besteld en zelfs thuisbezorgd worden! Meer informatie? Stuur een mailtje naar opstal@waddengoud.nl of app/bel Henk Pilat 06 54341610, of mij,  

Fijne week gewenst!


met vriendelijke groet,

namens Team Timpelsteed & Vento Verde 

Rika Sipma          06 – 10 40 06 56

 mail wordt iedere maandag en donderdag gelezen; dringende zaken? app of bel! 

Openingstijden

Onze winkel is geopend op

Maandag           13:00 – 16:00

donderdag         13:00 – 18:00 

zaterdag             9:30 – 12:00

Timpelsteed

Biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf Timpelsteed & Zorgboerderij Vento Verde

Bezoek onze winkel

Maandag: 13:00 – 16:00
Donderdag: 13:00 – 18:00
Zaterdag: 09:30 – 12:00