Nieuws & blog

mindset

Gisteren hebben we onder het kopje ‘back to the future’ een stukje grond op Timpelsteed laten ploegen door paarden. Dat zou je onder het kopje nostalgisch kunnen archiveren maar onze overtuiging is dat dit de toekomst zou kunnen zijn.

Meino Smit was (en is) een beetje aanjager in dit geheel. Als nuchtere kritische biologisch akkerbouwer heeft hij in een onderzoek duidelijk kunnen maken dat we ook hier niet de problemen kunnen oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt (Einstein…) . Als boer (met een klassieke opleiding) is het een hele lastige transitie maar met een veld vol kenners was het gisteren goed vol te houden;-)

https://bdvereniging.nl/publicaties/dynamisch-perspectief/duurzame-kringlandbouw-in-2040

Het was vooral wennen voor de paarden en de menners maar het resultaat was alweer duidelijk beter dan vorig jaar. Het is in kwestie van erin groeien, mindset aanpassen. Hoe willen en kunnen we voedsel produceren zonder dat we ons boven de natuur plaatsen (en worden ingehaald). Overal in de wereld wordt nog veelvuldig met paard of os gewerkt. Meer dan de helft (schatting tot zelfs driekwart) van het eten wordt geteeld op kleine ‘tuinen’ meestal door vrouwen.

Liggen de antwoorden in een technologische hoogwaardige landbouw of in ‘old skool’ technieken? We gaan het zien…..of liever beleven.

Timpelsteed

Biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf Timpelsteed & Zorgboerderij Vento Verde

Bezoek onze winkel

Maandag: 13:00 – 16:00
Donderdag: 13:00 – 18:00
Zaterdag: 09:30 – 12:00