Vento Verde

Zorgbedrijf Vento Verde zorgt voor een belangrijke bijdrage aan ons bedrijf.

 

 

Zorgboerderij Vento Verde

 

Op boerderij Timpelsteed runt Marianne van de Velde sinds 2014 zorgboerderij Vento Verde. Met veel plezier en passie organiseert ze activiteiten voor haar gezellige club deelnemers: bij een bezoek aan Timpelsteed zult u dan ook vaak in de tuin of winkel een van de aanwezige deelnemers of Marianne tegenkomen!

Vento Verde betekent Groene Wind, het waait immers meestal in Friesland! Het staat natuurlijk ook voor lekker uitwaaien in het groen en weer fris er tegen aan door buiten werken met biologische groente. Plezier, gezelligheid en ontwikkeling staan hoog in het vaandel op deze zorgboerderij.

ZINVOLLE DAGBESTEDING

De deelnemers kunnen kiezen welke activiteiten ze willen oppakken en onderzoeken wat ze willen leren. Er wordt samengewerkt op basis van vertrouwen en openheid. Met een bij de persoon en situatie passende verantwoordelijkheid waardoor hij of zij kan groeien in zijn of haar leven. Met recht wordt bij de begeleiding aan het woord zinvolle dagbesteding inhoud gegeven.  . 

Wat wil en kan de hulpboer/deelnemer. Wat wil of kan hij of zij leren? Hoe kunnen we dat bereiken? Welke hulpmiddelen kunnen we daarvoor inzetten? Wat kan hij of zij zelfstandig en waarvoor is begeleiding nodig? De deelnemer zelf is de maatstaf voor zijn of haar werkzaamheden. Met hem of haar wordt een zorgplan opgesteld waarin wordt omschreven welk doel men wil bereiken en met behulp van welke middelen. Regelmatig wordt dit geëvalueerd en zo nodig bijgesteld.  

Door de samenwerking met akkerbouwbedrijf Timpelsteed zijn prachtige ontwikkelingsmogelijkheden voor de deelnemers. Voor elk wat wils!

PROFESSIONELE BEGELEIDING

De zorgboerderij is sinds haar aanvang in het bezit van het keurmerk “kwaliteit laat je zien” van de Landelijke Federatie Landbouw en Zorg en aangesloten bij BEZINN (Boer en Zorg in Noord Nederland).

Vaste begeleider is eigenaresse Marianne. Zij is in het bezit van MBO diploma Zorg, Natuur en Gezondheid niveau 4 (Ondernemer Zorgbedrijf Plant) is bestuurslid geweest van de Vereniging Zorgboeren Fryslan (inmiddels opgegaan in BEZINN). Ze heeft tal van werkzaamheden in binnen- en buitenland verricht, is in hart en nieren biologisch-dynamisch tuinder, heeft een eigen deeltijdpraktijk als Ayurvedisch massagetherapeut en is met liefde moeder van twee volwassen dochters.

Bij afwezigheid wordt Marianne al jaren vervangen door Alexandra, waardoor continuïteit ten allen tijde is geborgd.

In de tuin wordt Marianne bijgestaan door een aantal vrijwilligers: Madelon, Cees en Jannie. Zij vormen een welkome aanvulling voor de zorgboerdijerij!

HOE ZIET EEN DAG BIJ VENTO VERDE ER UIT?

We beginnen de dag met een kop koffie of thee en bespreken wat er die dag gedaan kan worden. Er zijn verschillende werkzaamheden zoals bijvoorbeeld:

       groente telen in tuin of kas.

Tientallen groenten worden geplant, gewied en geoogst, voor een ieder een keur van mogelijkheden… De producten worden met positieve energie en liefde geteeld in een steeds groeiende tuin en vinden gretig aftrek in de eigen winkel.

       helpen in boerderijwinkel Timpelsteed

Het klaarzetten van alle producten, bestellingen inpakken, afwegen, klanten bedienen….

       klussen op het erf en in de schuur.

Sorteren, schilderen, grasmaaien, repareren, vegen, schoonspuiten….

       Verzorgen van dieren

Kippen en konijnen voeren, hokken schoonmaken, katten en hond knuffelen….

       Keuken en kantine

Lunch met salade of soep verzorgen (en lekkere tosti’s uit de oven), meel malen, lekkere dingen koken van eigen producten…

Naast de lunchpauze is er een ochtend en een middagpauze.  Belangrijkste motto tijdens het werk en de pauze’s en dat geldt voor iedereen:  

“Een zinvolle, afwisselende en plezierige dag ervaren!”

In de dagbesteding is nog plaats op de volgende dagen: maandag, dinsdag,  en donderdag!!

 

 

Timpelsteed

Biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf Timpelsteed & Zorgboerderij Vento Verde

Bezoek onze winkel

Maandag: 13:00 – 16:00
Donderdag: 13:00 – 18:00
Zaterdag: 09:30 – 12:00