Nieuws & blog

WhatsApp Image 2022-08-24 at 19.56.09

Van kuub naar keuken!

It sil heve!

Helaas werden onze wortelen vorig jaar niet afgenomen door de inkopende partij. Naast een financiële strop, doet dit ook wat met je “boer zijn”. Dagelijks ben je bezig met de kwaliteit van je produkten, de kwaliteit van je grond (gezonde grond –> gezonde voeding!) en dan ligt er een enorme bult winterpeen in je schuur waar geen koper voor is. Gelukkig waren er heel veel mensen die dit ook onbegrijpelijk vonden; de winterwortelactie was geboren! Geweldig om mee te maken; tientallen telefoontjes, appjes (en foto’s met hutspot, wortelsap, carrotcake ;-)) en wát een enorme waardering voor ons werk/produkt voel je dan!

Afgelopen zomer kwamen Jurjen en Annechien in het nieuws; de, ook biologisch dynamisch geteelde, broccoli van hun bedrijf Waddengeluk uit Sexbierum moest naar de mesthoop; er was geen afnemer.

Door het grote enthousiasme van onze klanten van de winterwortelactie is er na wat brainstormen een idee naar voren gekomen; rechtstreeks vanuit de kuubskist kunt u een wintervoorraad aardappelen, broccoli, bloemkool, ui, pompoen (inclusief en bewaaradvies en recepten!) afhalen vlakbij Leeuwarden. Samen met Jurjen, Annechien (Waddengeluk Sexbierum) en Jan Willem, Jacqueline (Bakkerbio Munnekezijl) zorgen wij er voor dat Cultuurfabriek Kooi-Aap in Alde Leije gevuld wordt met kuubskisten! En dan kunt u: Back to basic; inwinteren!

Via onze webshop kunt u de te bestellen produkten selecteren, en dan zien wij u op 24 september in Alde Leije!

Timpelsteed

Biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf Timpelsteed & Zorgboerderij Vento Verde

Bezoek onze winkel

Maandag: 13:00 – 16:00
Donderdag: 13:00 – 18:00
Zaterdag: 09:30 – 12:00