Nieuws & blog

week 51! nieuws en ons aanbod!

We gaan richting het einde van het jaar! De tiid hald gjin skoft… maar wij wel een beetje! Deze week nog volle bak aan de slag, maar in de laatste week van het jaar zijn we alleen op donderdag 29 december vanaf 11 uur in de ochtend geopend. In week 52 kunnen er alleen groente-, combi of fruitpakketten en zuivel besteld worden. De levering in Aalsum vind eind donderdagochtend 29 december plaats. Oudejaarsdag zijn we dus gesloten! 

We sluiten het jaar met Vento Verde as donderdag af met een kerstlunch. Afgelopen week hadden we teamvergadering en we kwamen o.a. uit op een menu van iets met spruitjesstamppot, iets met eigengemaakt (Madelon!) duindoornsaus, kleine rothapjes (😉 tapas)…. Altijd een verrassing bij Vento Verde, maar iedereen weet heel goed hoe er gezond en lekker gekookt kan worden!

ons aanbodhttps://timpelsteed.nl/WINKEL

Heeft u een lekker recept, tip met betrekking tot onze produkten? Dan horen wij dat graag, en kunnen wij dit delen met onze andere klanten; mail dit naar info@timpelsteed.nl

Er staat prachtige boerenkool op het land! Met de vorst er over, is de smaak nog veel beter. Traditionele stamppot is lekker, maar ipv koken kan je de boerenkool ook in de oven doen en wordt hij lekker knapperig. Of roerbak de boerenkool met wat paprika!

Vorige week hebben we voor de vorst de prei geoogst, normaal gesproken dan oogsten we een paar kistjes per keer, nu zijn we maar met de trekker het land in gegaan!

De bloedsinasappels zijn er weer. Iets minder rood van binnen, maar heerlijk sappig.

En ook de Terschellinger Cranberries zijn weer volop op vooraard! Heerlijk om een saus mee te maken tijdens kerst, en combineer dat met de slagroom van Waddenmax…. 

Wil je grotere aantallen inkopen? Kijk dus eens in de categorie “van kuub naar keuken”! 

 om je eens in te verdiepen

Marc Siepman heeft afgelopen voorjaar een fijne lezing gehouden op ons bedrijf. Regelmatig deelt hij interessante informatie, zie bijvoorbeeld https://humisme.nl/artikel/de-stikstofkringloop/

bestellingen

graag bestellen voor maandagochtend 12 uur, of voor donderdagochtend 8 uur. 

Kiest u voor “betalen via bankoverdracht” volg dan de instructies via de mail en boek uw betaling over naar het daar vermelde bankrekeningnummer (en niet rechtstreeks naar ons bedrijf), dan komt de bestelling in ons systeem daarna automatisch op “betaald” te staan. 

Is een produkt achteraf niet leverbaar? Dan ontvangt u het teveel betaalde bedrag retour op uw rekening. 

Fust: heeft u nog blauwe en groene kratjes thuis liggen? Die zijn weer van harte welkom op Timpelsteed! Wij rekenen geen statiegeld, maar elk “verdwaald” kratje kunnen we goed gebruiken. Net als eierdozen! 

bedrijfsfilm! 

Monique (Jouw Dagelijkse Kost) en Sandra (Streekboer) zijn een paar week geleden bij ons geweest en Stefan heeft (mbv Jaap, drone) een prachtige bedrijfsfilm gemaakt! Een geschreven stukje: https://destreekboer.nl/bij-de-boer-timpelsteed/ & de film (staat nu nog alleen op facebook) https://www.facebook.com/stephan.janssen.31/videos/1200287460901135

Prachtige beelden (en een goed verhaal ;-))

Voor in de agenda!

In de laatste week van het jaar zijn wij alleen op donderdag 29 december geopend (tweede kerstdag, en oudjaarsdag gesloten). Die week kunnen er alleen pakketten en zuivel besteld worden! De bestellingen van Aalsum worden op donderdagochtend 29 december geleverd. 

De basiscursus ecologisch moestuinieren start in januari bij Sita Veenstra van Skuorre Lagom in Kollumerzwaag; opgaven / meer informatie via Velt Fryslan; veltfryslan@gmail.com

en woon je in de omgeving van Buitenpost, meer richting Surhuisterveen of “de walden”? Via Henk en Hennie van cadeauwinkel Op e stal kunnen onze produkten ook besteld en zelfs thuisbezorgd worden! Meer informatie? Stuur een mailtje naar opstal@waddengoud.nl of app/bel Henk Pilat 06 54341610, of mij,  

Fijne week gewenst!

met vriendelijke groet,

namens Team Timpelsteed & Vento Verde 

Rika Sipma          06 – 10 40 06 56

mail wordt iedere maandag en donderdag gelezen; dringende zaken? app of bel! 

Timpelsteed

Biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf Timpelsteed & Zorgboerderij Vento Verde

Bezoek onze winkel

Maandag: 13:00 – 16:00
Donderdag: 13:00 – 18:00
Zaterdag: 09:30 – 12:00