Nieuws & blog

Week 5! Zielige zuurkool en vrolijke witlof

Morgen gaan wij zelf zuurkool maken, onder de bezielende leiding van Jannie, onze fanatieke vrijwilligster die er iedere dinsdag is. Er is nog ruimte voor 2 personen die mee willen doen aan deze workshop! We starten om half 10 en zijn rond 12 uur waarschijnlijk klaar. Je eigen bijdrage is 5 euro, graag zelf een stevige schaaf en pot meenemen en dan kan deze gevuld weer mee retour!

Opgave bij voorkeur via app of sms naar 06 10 40 06 56, wolkom!

deze pot eigengemaakte zuurkool kijkt een beetje zielig 😕 , maar lekker was hij wel!

ons aanbod https://timpelsteed.nl/WINKEL

Vrolijke witlof!

Dit jaar hebben we op kleine schaal witlofpennen (cichorei) geteeld, ze “opgezet” in onze kleine oude koelcel en zie hier het resultaat! Heerlijke vrolijke witlof met een “echte” ouderwetse witlofsmaak. Op kleine schaal, dus de voorraad is beperkt.

vrolijke witlof! We zouden de buitenste bladeren er af kunnen halen, of met een wc rolletje wat dichter bij de kern kunnen houden…. maar zo ziet het er ook wel gezellig uit.

Onze middelste dochter Jildou is gek op witlofsalade;

1 middelgrote ui snijden, halve appel in blokjes snijden, gezamenlijk (licht) opbakken, laten afkoelen en daarna kleine eetlepel honing er doorheen roeren (honing verliest zijn goede eigenschappen wanneer deze te hoog verhit wordt).

3 stronkjes witlof, kern/pit er uit halen, in reepjes snijden. Andere helft van de appel in blokjes snijden en dan alles doorelkaar husselen. Ook erg lekker met een klein beetje mosterd en blokjes of geraspte (oude) kaas er door.

Heeft u ook een lekker recept, tip met betrekking tot onze produkten? Dan horen wij dat graag, en kunnen wij dit delen met onze andere klanten; mail dit naar info@timpelsteed.nl

We kregen ook een mail van Mieke Frijters (Waddenmax), alle kosten lopen natuurlijk op, dus de zuivelprijzen gaan per februari omhoog. Deze week nog even rekenen en dan staan de nieuwe prijzen er komend weekend in. Helaas leveren zij geen roomboter meer uit. Roomboter is eigenlijk een “restproduct” van de bereiding van karnemelk; er wordt dus per week gekeken hoeveel karnemelk er in totaal besteld is en zoveel roomboter kan er dan geproduceerd worden. Deze aantallen raken zij echter bij huisverkoop wel kwijt. Als alternatief hebben we de roomboter van Zuiver Zuivel, ook biologisch dynamisch geproduceerd

Wil je grotere aantallen inkopen? Kijk dus eens in de categorie “van kuub naar keuken”! 

biologische zaden voor uw groentetuin

De zaden van de Zaderij zijn bij ons te koop! Zaadvaste (heel belangrijk) en heerlijk smaakvolle rassen. O.a. zakjes zaad van black cherry tomaten, courgettes, sperziebonen, andijvie & een starterspakket met diverse soorten, meer informatie over de verschillende soorten die wij te koop aanbieden vind u hier: https://timpelsteed.nl/blog/2023/01/23/de-zaderij/

bestellingen

bestellen voor maandagochtend 12 uur, of voor donderdagochtend 8 uur. 

Kiest u voor “betalen via bankoverdracht” volg dan de instructies via de mail en boek uw betaling over naar het daar vermelde bankrekeningnummer (en niet rechtstreeks naar ons bedrijf), dan komt de bestelling in ons systeem daarna automatisch op “betaald” te staan. 

Is een product achteraf niet leverbaar? Dan ontvangt u het teveel betaalde bedrag retour op uw rekening. 

Fust: heeft u nog blauwe en groene kratjes thuis liggen? Die zijn weer van harte welkom op Timpelsteed! Wij rekenen geen statiegeld, maar elk “verdwaald” kratje kunnen we goed gebruiken. Net als eierdozen! 

bedrijfsfilm! 

Monique (Jouw Dagelijkse Kost) en Sandra (Streekboer) zijn een paar week geleden bij ons geweest en Stefan heeft (mbv Jaap, drone) een prachtige bedrijfsfilm gemaakt! Een geschreven stukje: https://destreekboer.nl/bij-de-boer-timpelsteed/ & de film (staat nu nog alleen op facebook) https://www.facebook.com/stephan.janssen.31/videos/1200287460901135

Prachtige beelden (en een goed verhaal ;-))

Voor in de agenda!

Zaterdag 25 februari is er  weer een boerenmarkt in Nije Leije. Ook kunt u daar bestellingen uit de categorie “van Kuub naar Keuken” afhalen.

en woon je in de omgeving van Buitenpost, meer richting Surhuisterveen of “de walden”? Via Henk en Hennie van cadeauwinkel Op e stal kunnen onze produkten ook besteld en zelfs thuisbezorgd worden! Meer informatie? Stuur een mailtje naar opstal@waddengoud.nl of app/bel Henk Pilat 06 54341610, of mij,  

Fijne week gewenst!


met vriendelijke groet,

namens Team Timpelsteed & Vento Verde 

Rika Sipma          06 – 10 40 06 56

 mail wordt iedere maandag en donderdag gelezen; dringende zaken? app of bel! 

Openingstijden

Onze winkel is geopend op

Maandag           13:00 – 16:00

donderdag         13:00 – 18:00 

zaterdag             9:30 – 12:00

Timpelsteed

Biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf Timpelsteed & Zorgboerderij Vento Verde

Bezoek onze winkel

Maandag: 13:00 – 16:00
Donderdag: 13:00 – 18:00
Zaterdag: 09:30 – 12:00