Nieuws & blog

Week 8! Boerenmarkt in Alde Leije & Waddenmax (statiegeld)!

 ’t Giet (wer) oan! As zaterdag is er weer Boerenmarkt in Alde Leije “Fan Boer nei Minsken”; meer dan 50 kramen met lokale produkten zijn dan aanwezig met o.a. honing, brood, rietvlechters etc. etc. Prachtige locatie, geeft een beetje een Franse boerenmarktsfeer. Catering en muziek aanwezig, dus maak er een dagje uit van! Je kan tevoren bestellen via onze site, maar we nemen ook losse produkten mee, betaling is op de gehele markt alleen contant.

ons aanbod https://timpelsteed.nl/winkel/

Wekelijks kopen wij zuivel in van Waddenmax (www.waddenmax.nl, een kijkje is zeker de moeite waard!). Een biologisch dynamisch bedrijf, waarbij de koeien gevoerd, geweid en gestald staan zoals wij daar ook helemaal achter kunnen staan. Een tijdje geleden hebben zij (en wij dus ook) al een prijsverhoging door moeten voeren voor de zuivel, en afgelopen week stuurde Mieke onderstaande bericht naar ons;

“Misschien heeft u het bericht al voorbij horen komen. Een aantal grote zuivelverwerkers heeft ervoor gekozen om het statiegeld op glazen flessen en potten, te verhogen van €0,45 naar €0,70.

Wij voelen ons genoodzaakt om hierin mee te gaan. Het is onmogelijk om bij winkels en groothandel een gescheiden stroom van doorzichtige flessen te scheiden. Daarom starten we vanaf komende week 20 februari met een aangepaste statiegeld prijs.

De prijzen van onze producten zijn ongewijzigd. Wel betaalt u bij de aankoop nu €0,70 per fles. Dit bedrag krijgt u weer terug wanneer de fles schoon wordt ingeleverd. Het zal voor iedereen even wennen zijn. Het bedrag van fust kan zo behoorlijk oplopen. Daarom ons verzoek aan iedereen om goed te noteren hoeveel lege flessen retour zijn ingeleverd. Dan blijft het voor iedereen overzichtelijk.

We hopen op uw begrip hiervoor.

Met vriendelijke groeten, het WaddenMax team.”

Het statiegeld op de slagroomflesjes rekenen we (vandaag nog) niet, dit moet nog in de webwinkel aan elkaar gekoppeld worden. Ik probeer dat komende week te realiseren (dit blijft eerst 0,25 cent)  

biologische zaden voor uw groentetuin

De zaden van de Zaderij zijn bij ons te koop! Zaadvaste (heel belangrijk) en heerlijk smaakvolle rassen. O.a. zakjes zaad van black cherry tomaten, courgettes, sperziebonen, andijvie & een starterspakket met diverse soorten, meer informatie over de verschillende soorten die wij te koop aanbieden vind u hier: https://timpelsteed.nl/blog/2023/01/23/de-zaderij/

bestellingen

bestellen voor maandagochtend 12 uur, of voor donderdagochtend 8 uur. 

Kiest u voor “betalen via bankoverdracht” volg dan de instructies via de mail en boek uw betaling over naar het daar vermelde bankrekeningnummer (en niet rechtstreeks naar ons bedrijf), dan komt de bestelling in ons systeem daarna automatisch op “betaald” te staan. 

Is een product achteraf niet leverbaar? Dan ontvangt u het teveel betaalde bedrag retour op uw rekening. 

Fust: heeft u nog blauwe en groene kratjes thuis liggen? Die zijn weer van harte welkom op Timpelsteed! Wij rekenen geen statiegeld, maar elk “verdwaald” kratje kunnen we goed gebruiken. Net als eierdozen! 

bedrijfsfilm! 

Monique (Jouw Dagelijkse Kost) en Sandra (Streekboer) zijn een paar week geleden bij ons geweest en Stefan heeft (mbv Jaap, drone) een prachtige bedrijfsfilm gemaakt! Een geschreven stukje: https://destreekboer.nl/bij-de-boer-timpelsteed/ & de film (staat nu nog alleen op facebook) https://www.facebook.com/stephan.janssen.31/videos/1200287460901135

Prachtige beelden (en een goed verhaal ;-))

Voor in de agenda!

Warmonderhof in Dronten is de opleiding voor biologisch dynamische landbouw, daarnaast organiseren zij ook regelmatig losse cursussen, benieuwd of dat misschien iets voor je is? Op de site staat meer informatie;  https://warmonderhof.nl/

Zaterdag 25 februari is er weer een boerenmarkt in Nije Leije. Ook kunt u daar bestellingen uit de categorie “van Kuub naar Keuken” afhalen.

en woon je in de omgeving van Buitenpost, meer richting Surhuisterveen of “de walden”? Via Henk en Hennie van cadeauwinkel Op e stal kunnen onze produkten ook besteld en zelfs thuisbezorgd worden! Meer informatie? Stuur een mailtje naar opstal@waddengoud.nl of app/bel Henk Pilat 06 54341610, of mij,  

Fijne week gewenst!


met vriendelijke groet,

namens Team Timpelsteed & Vento Verde 

Rika Sipma          06 – 10 40 06 56

 mail wordt iedere maandag en donderdag gelezen; dringende zaken? app of bel! 

Openingstijden

Onze winkel is geopend op

Maandag           13:00 – 16:00

donderdag         13:00 – 18:00 

zaterdag             9:30 – 12:00

Timpelsteed

Biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf Timpelsteed & Zorgboerderij Vento Verde

Bezoek onze winkel

Maandag: 13:00 – 16:00
Donderdag: 13:00 – 18:00
Zaterdag: 09:30 – 12:00