Nieuws & blog

WhatsApp-Image-2023-03-20-at-13.29.12

Week 12! Postelein & kappers!

Het weer wordt wat aangenamer; heerlijk om met de volgende generatie te strúnen over erf en land…. Jullie zijn natuurlijk ook van harte welkom om een rondje door de groentetuin te maken!

Hier in het noorden hebben we best wel een aantal regionale pareltjes! Vandaag even uitgelicht; haarverzorging;  

Zeepfabriek Suver https://zeepfabrieksuver.nl/

Via onze webwinkel kan je de zepen van Johanna en Sita van Zeepfabriek Suver bestellen; een deel van de winst van de zepen wordt ook gedoneerd aan goede doelen.  “Zeep op basis van plantaardige olie en natuurlijke ingrediënten, zonder synthetische toevoegingen die schadelijk kunnen zijn voor je lichaam of het milieu. Geweldig om creatief bezig te zijn met je handen en tegelijkertijd iets te maken wat voor zowel je lichaam als de wereld goed is!

Puur Couleur https://puurcouleur.nl/

Op onze allereerste open dag hebben we Janke gevraagd om ook met haar produkten bij ons te staan, een groot succes! Janke is heel gepassioneerd en al jaren actief in haar salon bezig met haarkuren en kleuringen op basis van natuurlijke planten en kruiden. Puur Couleur is een milieuvriendelijke natuurlijke haarverzorgingssalon. Onze filosofie: respect voor elkaar, voor jezelf en voor de natuur!

Haarstudio Johanna https://www.haarstudiojohanna.nl/        

Johanna Kramer is een kapster uit Engwierum die zich altijd blijft bijscholen en zodoende kwam ook. zij op het pad van de biologische haarverzorgingsprodukten. Het merk “Rodolphe & Co.” Is ze erg enthousiast over en via haar verkrijgbaar: “bij al deze behandelingen is mijn drijfveer vooral het investeren in gezond haar”

Ons aanbod https://timpelsteed.nl/winkel/

Onze boerenkool vliegt er doorheen! Heerlijk, en erg praktisch, een zak fijngesneden boerenkool in de vriezer. Vanmiddag nog vers te koop in onze winkel, daarna alleen uit de vriezer en niet te bestellen. Uit de vriezer werkt ook heel praktisch; vorige week heb ik boerenkoolsoep gemaakt. Paar handjes boerenkool, kokend water, beetje knoflook en ui opbakken, snufje zout en peper. Even laten koken, staafmixer er door (eventueel beetje bouillon toevoegen) en je hebt een oergezonde, snelle lunch.

Postelein! Momenteel volop op voorraad, vers gesneden postelein uit eigen kas. Heerlijk om te gebruiken als salade, of in een stamppot (https://www.verseoogst.nl/recepten/stamppotje-postelein). Van alle bladgroenten heeft postelein het hoogste aantal omega 3 vetzuren; Rineke Dijkinga is dan ook een groot fan van deze groente; probeer bijvoorbeeld eens deze salade https://rinekedijkinga.nl/recepten/winterpostelein-omega-3-salade.html

Of voeg, gewoon heel simpel, bij je lunch wat blaadjes toe op je broodje kaas! Postelein heeft een zachte smaak, onze kinderen zijn er dan ook gek op (wij noemen het “roggetjes”; naar het uiterlijk van de vis 😉). Op internet vond ik nog een mooi recept; https://madebyellen.com/posteleinsoep-met-mosterd-en-creme-fraiche/.

biologische zaden voor uw groentetuin

De zaden van de Zaderij zijn bij ons te koop! Zaadvaste (heel belangrijk) en heerlijk smaakvolrassen. O.a. zakjes zaad van black cherry tomaten, courgettes, sperziebonen, andijvie & een starterspakket met diverse soorten, meer informatie over de verschillende soorten die wij te koop aanbieden vind u hier: https://timpelsteed.nl/blog/2023/01/23/de-zaderij/

Bestellingen

Een huishoudelijke mededeling….., voor bestellingen van volgende week gaan we een klein percentage (3%) “algemene kosten” toevoegen. Waarom? Drie redenen:

  • Onze webwinkel loopt echt heel erg fijn! Organisatorisch en administratief is het een enorme investering, maar we zijn ontzettend blij met het grote aantal klanten die bestellingen bij ons afneemt!
  • Een groot verschil met rechtstreeks kopen in onze winkel is dat we “aan de veilige” kant zitten bij het inpakken. Besteld u bv een kilo sinaasappels, dan ontvangt u meer dan 1000 gram, omdat we nooit exact het aantal grammen kunnen afwegen (en we weten tevoren niet altijd welke gewicht de bestelde produkten hebben). Op onze kassa in de winkel kunnen we wel exact het verkochte aantal grammen invoeren.
  • Daarnaast is het “order picken” best wel een intensief en accuraat vak!

We kiezen voor een percentage in plaats van een vast bedrag, zodat ook huishoudens met een kleinere beurs / minder bestelde produkten een minimale toeslag hoeven te betalen.

Bestellen voor maandagochtend 12 uur, of voor donderdagochtend 8 uur. 

Kiest u voor “betalen via bankoverdracht” volg dan de instructies via de mail en boek uw betaling over naar het daar vermelde bankrekeningnummer (en niet rechtstreeks naar ons bedrijf), dan komt de bestelling in ons systeem daarna automatisch op “betaald” te staan. 

Is een product achteraf niet leverbaar? Dan ontvangt u het teveel betaalde bedrag retour op uw rekening. 

Fust: heeft u nog blauwe en groene kratjes thuis liggen? Die zijn weer van harte welkom op Timpelsteed! Wij rekenen geen statiegeld, maar elk “verdwaald” kratje kunnen we goed gebruiken. Net als eierdozen! 

bedrijfsfilm! 

Monique (Jouw Dagelijkse Kost) en Sandra (Streekboer) zijn een paar week geleden bij ons geweest en Stefan heeft (mbv Jaap, drone) een prachtige bedrijfsfilm gemaakt! Een geschreven stukje: https://destreekboer.nl/bij-de-boer-timpelsteed/ & de film (staat nu nog alleen op facebook) https://www.facebook.com/stephan.janssen.31/videos/1200287460901135

Prachtige beelden (en een goed verhaal ;-))

Voor in de agenda!.

Warmonderhof in Dronten is de opleiding voor biologisch dynamische landbouw, daarnaast organiseren zij ook regelmatig losse cursussen, benieuwd of dat misschien iets voor je is? Op de site staat meer informatie;  https://warmonderhof.nl/

https://onder-het-maaiveld.nl/

In Slieker in Leeuwarden en het Forum in Groningen draait de film “onder het maaiveld”. Pyt roept al jaren; “wij hebben meer dieren op de boerderij dan de gemiddelde veehouderij in Nederland”. En daar zijn we zuinig  op inderdaad!

Woon je in de omgeving van Buitenpost, meer richting Surhuisterveen of “de walden”? Via Henk en Hennie van cadeauwinkel Op e stal kunnen onze produkten ook besteld en zelfs thuisbezorgd worden! Meer informatie? Stuur een mailtje naar opstal@waddengoud.nl of app/bel Henk Pilat 06 54341610, of mij,  

Fijne week gewenst!


met vriendelijke groet,

namens Team Timpelsteed & Vento Verde 

Rika Sipma          06 – 10 40 06 56

 mail wordt iedere maandag en donderdag gelezen; dringende zaken? app of bel! 

Openingstijden

Onze winkel is geopend op

Maandag           13:00 – 16:00

donderdag         13:00 – 18:00 

zaterdag             9:30 – 12:00

Timpelsteed

Biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf Timpelsteed & Zorgboerderij Vento Verde

Bezoek onze winkel

Maandag: 13:00 – 16:00
Donderdag: 13:00 – 18:00
Zaterdag: 09:30 – 12:00