Nieuws & blog

WhatsApp-Image-2023-03-27-at-09.38.58

Week 13! Palmkoolknoppen, droge produkten en tulpen!

En hebben jullie hem al gezien? Afgelopen zaterdag zijn we met zijn 18en als Team Timpelsteed naar Slieker geweest om “onder het maaiveld” te bekijken. Aanrader! Folkert Botma gaan we komend seizoen ook meer mee samenwerken; we gaan telen voor verzorgingstehuizen, ziekenhuizen etc. Want zorg voor jezelf begint met zorg voor je voeding…… 

Ons aanbod https://timpelsteed.nl/winkel/

De palmkool begint “te sprútsjen”, deze spruiten zijn lekker en zitten bomvol vitamines (“het begin”/de kracht van de plant, te vergelijken met kiemen) en ideaal om kort te roerbakken!

https://timpelsteed.nl/product-categorie/overige/

We komen straks natuurlijk in “the hungry gap”  op de akkerbouw-/tuinbouwbedrijven…. Klinkt heftiger dan het is, want het voorjaar zit ook vol verrassingen, maar op de kleigrond duurt het even voordat er weer nieuw aanbod is. Op biologische tuin- en akkerbouwbedrijven mag er ook alleen maar geplant worden in de volle grond, dus bijvoorbeeld geen aardbeienteelt in hangende bakken. Zo krijg je de meest gezonde en weerbare produkten. Maar met dit weer kunnen we ook nog niet planten helaas. Gelukkig is onze categorie “overig” steeds iets groter geworden; gepelde tomaten in blik, linzen, pasta’s van landgoud.nl, onze veldbonen (mini-tuinboon) etc.

Maaitiid, dus we hebben weer tulpen met bollen van ecobulbs, opgegroeid bij het Bloemenparadyske. Zet ze na de bloei in de grond en dan heb je er volgend jaar weer plezier van! Af te halen bij Aalsum of Tempelsteed (wil je via Your Locals in Buitenpost afhalen, bestel dan rechtstreeks bij het Bloemenparadyske).

Wil je tulpen bij je maandagbestelling? Wanneer mogelijk graag de donderdag er voor alvast doorsturen via app (06-10400656)!

biologische zaden voor uw groentetuin

De zaden van de Zaderij zijn bij ons te koop! Zaadvaste (heel belangrijk) en heerlijk smaakvolrassen. O.a. zakjes zaad van black cherry tomaten, courgettes, sperziebonen, andijvie & een starterspakket met diverse soorten, meer informatie over de verschillende soorten die wij te koop aanbieden vind u hier: https://timpelsteed.nl/blog/2023/01/23/de-zaderij/

Bestellingen

Een huishoudelijke mededeling….., voor bestellingen van volgende week gaan we een klein percentage (3%) “algemene kosten” toevoegen. Waarom? Drie redenen:

  • Onze webwinkel loopt echt heel erg fijn! Organisatorisch en administratief is het een enorme investering, maar we zijn ontzettend blij met het grote aantal klanten die bestellingen bij ons afneemt!
  • Een groot verschil met rechtstreeks kopen in onze winkel is dat we “aan de veilige” kant zitten bij het inpakken. Besteld u bv een kilo sinaasappels, dan ontvangt u meer dan 1000 gram, omdat we nooit exact het aantal grammen kunnen afwegen (en we weten tevoren niet altijd welke gewicht de bestelde produkten hebben). Op onze kassa in de winkel kunnen we wel exact het verkochte aantal grammen invoeren.
  • Daarnaast is het “order picken” best wel een intensief en accuraat vak!

We kiezen voor een percentage in plaats van een vast bedrag, zodat ook huishoudens met een kleinere beurs / minder bestelde produkten een minimale toeslag hoeven te betalen.

Bestellen voor maandagochtend 12 uur, of voor donderdagochtend 8 uur. 

Kiest u voor “betalen via bankoverdracht” volg dan de instructies via de mail en boek uw betaling over naar het daar vermelde bankrekeningnummer (en niet rechtstreeks naar ons bedrijf), dan komt de bestelling in ons systeem daarna automatisch op “betaald” te staan. 

Is een product achteraf niet leverbaar? Dan ontvangt u het teveel betaalde bedrag retour op uw rekening. 

Fust: heeft u nog blauwe en groene kratjes thuis liggen? Die zijn weer van harte welkom op Timpelsteed! Wij rekenen geen statiegeld, maar elk “verdwaald” kratje kunnen we goed gebruiken. Net als eierdozen! 

bedrijfsfilm! 

Monique (Jouw Dagelijkse Kost) en Sandra (Streekboer) zijn een paar week geleden bij ons geweest en Stefan heeft (mbv Jaap, drone) een prachtige bedrijfsfilm gemaakt! Een geschreven stukje: https://destreekboer.nl/bij-de-boer-timpelsteed/ & de film (staat nu nog alleen op facebook) https://www.facebook.com/stephan.janssen.31/videos/1200287460901135

Prachtige beelden (en een goed verhaal ;-))

Voor in de agenda!.

Warmonderhof in Dronten is de opleiding voor biologisch dynamische landbouw, daarnaast organiseren zij ook regelmatig losse cursussen, benieuwd of dat misschien iets voor je is? Op de site staat meer informatie;  https://warmonderhof.nl/

https://onder-het-maaiveld.nl/

In Slieker in Leeuwarden en het Forum in Groningen draait de film “onder het maaiveld”. Pyt roept al jaren; “wij hebben meer dieren op de boerderij dan de gemiddelde veehouderij in Nederland”. En daar zijn we zuinig  op inderdaad!

Woon je in de omgeving van Buitenpost, meer richting Surhuisterveen of “de walden”? Via Henk en Hennie van cadeauwinkel Op e stal kunnen onze produkten ook besteld en zelfs thuisbezorgd worden! Meer informatie? Stuur een mailtje naar opstal@waddengoud.nl of app/bel Henk Pilat 06 54341610, of mij,  

Fijne week gewenst!


met vriendelijke groet,

namens Team Timpelsteed & Vento Verde 

Rika Sipma          06 – 10 40 06 56

 mail wordt iedere maandag en donderdag gelezen; dringende zaken? app of bel! 

Openingstijden

Onze winkel is geopend op

Maandag           13:00 – 16:00

donderdag         13:00 – 18:00 

zaterdag             9:30 – 12:00

Timpelsteed

Biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf Timpelsteed & Zorgboerderij Vento Verde

Bezoek onze winkel

Maandag: 13:00 – 16:00
Donderdag: 13:00 – 18:00
Zaterdag: 09:30 – 12:00