Nieuws & blog

Waadrane foto Jildou

Week 14! Pasen, Agrarisch Collectief Waadrâne, kiemgroenten en bietensalade!

Pasen! Paasmaandag zijn wij gesloten; bestellen kan echter wel. Vanaf half acht ‘s avonds staan ze dan op dinsdagavond klaar in Aalsum of op Tempelsteed. Alvast een heel mooi, fleurig Paasweekend toegewenst!

Vorige week zaten de termijnen van Pyt er op bij Agrarisch Collectief de Waadrâne. Vanaf het begin is hij als bestuurslid hierbij betrokken geweest, een in onze ogen hele waardevolle organisatie voor Noard East Fryslân!

“Fannewike in punt set efter in moaie tiid as bestjoerslid fan AC Waadrâne. Ik frege us Jildou om in foto te meitsjen fan it ôfskiidskado. Se kaam mei in tige nijsgjirriche foto fanút de pleats, oer de tún, it lân en dan it doarp(mienskip) . Moai gearfetsjend wêr we mei dwaande binne.”

Waadrane foto Jildou.jpg

Het is ook de tijd van de kiemgroenten! Kiemen “het begin van de plant”, daar waar enorme kracht en energie zit. Dus boordevol vitamines en mineralen, erg gezond. Wil je meer weten over zelf kiemgroenten kweken, dan wordt op 14 april hierover een interessante workshop over gegeven;

Workshop Zelf je eigen kiemgroenten kweken op 14 april 2023.jpg

Ons aanbod https://timpelsteed.nl/winkel/

Een aantal produkten hebben we gewijzigd in “per stuk” in plaats van per pond of per kg, zo komen we dichter bij een juiste verkoopprijs.

We zijn druk aan het planten en zaaien in de kas, het duurt dus nog even voordat ons aanbod weer wat varieert, maar we hebben natuurlijk nog steeds mooie kwaliteit grote rode bieten! Met de rode fusilli linzen pasta kan je samen met blokjes rode bieten een heerlijke koude, enorm gezonde, salade maken. De kwaliteit van onze wortels gaat nu helaas hard achteruit, vandaar dat ze ook alleen nog maar per kg verkocht worden.

De Annabelle en vooral de Carolus aardappelen blijven mooi constant in het bewaarseizoen. De Mona Lisa wordt wel ietsje zachter en zitten wat sneller kiemen aan. Even tijdje in koud water leggen, de kiemen eraf halen en daarna schillen ze weer gemakkelijker.

En….. we gaan nu echt het plant- en zaaiseizoen in!

biologische zaden voor uw groentetuin

De zaden van de Zaderij zijn bij ons te koop! Zaadvaste (heel belangrijk) en heerlijk smaakvolrassen. O.a. zakjes zaad van black cherry tomaten, courgettes, sperziebonen, andijvie & een starterspakket met diverse soorten, meer informatie over de verschillende soorten die wij te koop aanbieden vind u hier: https://timpelsteed.nl/blog/2023/01/23/de-zaderij/

Maaitiid, dus we hebben weer tulpen met bollen van ecobulbs, opgegroeid bij het Bloemenparadyske. Zet ze na de bloei in de grond en dan heb je er volgend jaar weer plezier van! Af te halen bij Aalsum of Tempelsteed (wil je via Your Locals in Buitenpost afhalen, bestel dan rechtstreeks bij het Bloemenparadyske).

Wil je tulpen bij je maandagbestelling? Graag de donderdag er voor alvast doorsturen via app (06-10400656)!

Bestellingen

Bij bestellingen hebben we een klein percentage (3%) “algemene kosten” toegevoegd. Waarom? Drie redenen:

·         Onze webwinkel loopt echt heel erg fijn! Organisatorisch en administratief is het een enorme investering, maar we zijn ontzettend blij met het grote aantal klanten die bestellingen bij ons afneemt!

·         Een groot verschil met rechtstreeks kopen in onze winkel is dat we “aan de veilige” kant zitten bij het inpakken. Besteld u bv een kilo sinaasappels, dan ontvangt u meer dan 1000 gram, omdat we nooit exact het aantal grammen kunnen afwegen (en we weten tevoren niet altijd welke gewicht de bestelde produkten hebben). Op onze kassa in de winkel kunnen we wel exact het verkochte aantal grammen invoeren.

·         Daarnaast is het “order picken” best wel een intensief en accuraat vak!

We kiezen voor een percentage in plaats van een vast bedrag, zodat ook huishoudens met een kleinere beurs / minder bestelde produkten een minimale toeslag hoeven te betalen.

Bestellen voor maandagochtend 12 uur, of voor donderdagochtend 8 uur. 

Kiest u voor “betalen via bankoverdracht” volg dan de instructies via de mail en boek uw betaling over naar het daar vermelde bankrekeningnummer (en niet rechtstreeks naar ons bedrijf), dan komt de bestelling in ons systeem daarna automatisch op “betaald” te staan. 

Is een product achteraf niet leverbaar? Dan ontvangt u het teveel betaalde bedrag retour op uw rekening. 

Fust: heeft u nog blauwe en groene kratjes thuis liggen? Die zijn weer van harte welkom op Timpelsteed! Wij rekenen geen statiegeld, maar elk “verdwaald” kratje kunnen we goed gebruiken. Net als eierdozen! 

bedrijfsfilm! 

Monique (Jouw Dagelijkse Kost) en Sandra (Streekboer) zijn een paar week geleden bij ons geweest en Stefan heeft (mbv Jaap, drone) een prachtige bedrijfsfilm gemaakt! Een geschreven stukje: https://destreekboer.nl/bij-de-boer-timpelsteed/ & de film (staat nu nog alleen op facebook) https://www.facebook.com/stephan.janssen.31/videos/1200287460901135

Prachtige beelden (en een goed verhaal ;-))

Voor in de agenda!.

Warmonderhof in Dronten is de opleiding voor biologisch dynamische landbouw, daarnaast organiseren zij ook regelmatig losse cursussen, benieuwd of dat misschien iets voor je is? Op de site staat meer informatie;  https://warmonderhof.nl/

Woon je in de omgeving van Buitenpost, meer richting Surhuisterveen of “de walden”? Via Henk en Hennie van cadeauwinkel Op e stal kunnen onze produkten ook besteld en zelfs thuisbezorgd worden! Meer informatie? Stuur een mailtje naar opstal@waddengoud.nl of app/bel Henk Pilat 06 54341610, of mij,  

Fijne week gewenst!


met vriendelijke groet,

namens Team Timpelsteed & Vento Verde 

Rika Sipma          06 – 10 40 06 56

 mail wordt iedere maandag en donderdag gelezen; dringende zaken? app of bel! 

Openingstijden

Onze winkel is geopend op

Maandag           13:00 – 16:00

donderdag         13:00 – 18:00 

zaterdag             9:30 – 12:00

Timpelsteed

Biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf Timpelsteed & Zorgboerderij Vento Verde

Bezoek onze winkel

Maandag: 13:00 – 16:00
Donderdag: 13:00 – 18:00
Zaterdag: 09:30 – 12:00