Nieuws & blog

Week 15! Vandaag (Paasmaandag) gesloten, bestellen kan wel!

Afgelopen week stond in het teken van webwinkel/bestelgedoe….. de webwinkel draait bijna altijd fantastisch, maar hij was toe aan vakantie blijkbaar. Uiteindelijk hebben ze een back up van een aantal dagen daarvoor teruggezet, en daardoor misten er een aantal bestellingen, nieuwe produkten etc. Excuses!

Morgen, de besteladministratie van vorige week even goed nalopen, achterstallig onderhoud plegen en dan weer met frisse moed verder.

Deze week: bestellingen voor dinsdagochtend 11 april 9u verstuurd kunnen op dinsdagavond vanaf 19.30 opgehaald worden bij Aalsum of Timpelsteed!

Nog een hele fijne Paasmaandag toegewenst!

Ons aanbod https://timpelsteed.nl/winkel/

Een aantal produkten hebben we gewijzigd in “per stuk” in plaats van per pond of per kg, zo komen we dichter bij een juiste verkoopprijs.

En er is weer andijvie!

De Annabelle en vooral de Carolus aardappelen blijven mooi constant in het bewaarseizoen. De Mona Lisa wordt wel ietsje zachter en zitten wat sneller kiemen aan. Even tijdje in koud water leggen, de kiemen eraf halen en daarna schillen ze weer gemakkelijker.

En….. we gaan nu echt het plant- en zaaiseizoen in!

biologische zaden voor uw groentetuin

(voor as. maandag even on hold gezet, zodra de nieuwe zaden deze week binnen zijn, zet ik de categorie weer open)

De zaden van de Zaderij zijn bij ons te koop! Zaadvaste (heel belangrijk) en heerlijk smaakvolrassen. O.a. zakjes zaad van black cherry tomaten, courgettes, sperziebonen, andijvie & een starterspakket met diverse soorten, meer informatie over de verschillende soorten die wij te koop aanbieden vind u hier: https://timpelsteed.nl/blog/2023/01/23/de-zaderij/

Maaitiid, dus we hebben weer tulpen met bollen van ecobulbs, opgegroeid bij het Bloemenparadyske. Zet ze na de bloei in de grond en dan heb je er volgend jaar weer plezier van! Af te halen bij Aalsum of Tempelsteed (wil je via Your Locals in Buitenpost afhalen, bestel dan rechtstreeks bij het Bloemenparadyske).

Wil je tulpen bij je maandagbestelling? Graag de donderdag er voor alvast doorsturen via app (06-10400656)!

Bestellingen

Bij bestellingen wordt een klein percentage (3%) “algemene kosten” toegevoegd. Waarom? Drie redenen:

  • Onze webwinkel loopt echt heel erg fijn! Organisatorisch en administratief is het een enorme investering, maar we zijn ontzettend blij met het grote aantal klanten die bestellingen bij ons afneemt!
  • Een groot verschil met rechtstreeks kopen in onze winkel is dat we “aan de veilige” kant zitten bij het inpakken. Besteld u bv een kilo sinaasappels, dan ontvangt u meer dan 1000 gram, omdat we nooit exact het aantal grammen kunnen afwegen (en we weten tevoren niet altijd welke gewicht de bestelde produkten hebben). Op onze kassa in de winkel kunnen we wel exact het verkochte aantal grammen invoeren.
  • Daarnaast is het “order picken” best wel een intensief en accuraat vak!

We kiezen voor een percentage in plaats van een vast bedrag, zodat ook huishoudens met een kleinere beurs / minder bestelde produkten een minimale toeslag hoeven te betalen.

Bestellen voor maandagochtend 12 uur, of voor donderdagochtend 8 uur. 

Kiest u voor “betalen via bankoverdracht” volg dan de instructies via de mail en boek uw betaling over naar het daar vermelde bankrekeningnummer (en niet rechtstreeks naar ons bedrijf), dan komt de bestelling in ons systeem daarna automatisch op “betaald” te staan. 

Is een product achteraf niet leverbaar? Dan ontvangt u het teveel betaalde bedrag retour op uw rekening. 

Fust: heeft u nog blauwe en groene kratjes thuis liggen? Die zijn weer van harte welkom op Timpelsteed! Wij rekenen geen statiegeld, maar elk “verdwaald” kratje kunnen we goed gebruiken. Net als eierdozen! 

bedrijfsfilm! 

Monique (Jouw Dagelijkse Kost) en Sandra (Streekboer) zijn een paar week geleden bij ons geweest en Stefan heeft (mbv Jaap, drone) een prachtige bedrijfsfilm gemaakt! Een geschreven stukje: https://destreekboer.nl/bij-de-boer-timpelsteed/ & de film (staat nu nog alleen op facebook) https://www.facebook.com/stephan.janssen.31/videos/1200287460901135

Prachtige beelden (en een goed verhaal ;-))

Voor in de agenda!.

Warmonderhof in Dronten is de opleiding voor biologisch dynamische landbouw, daarnaast organiseren zij ook regelmatig losse cursussen, benieuwd of dat misschien iets voor je is? Op de site staat meer informatie;  https://warmonderhof.nl/

Woon je in de omgeving van Buitenpost, meer richting Surhuisterveen of “de walden”? Via Henk en Hennie van cadeauwinkel Op e stal kunnen onze produkten ook besteld en zelfs thuisbezorgd worden! Meer informatie? Stuur een mailtje naar opstal@waddengoud.nl of app/bel Henk Pilat 06 54341610, of mij,  

Fijne week gewenst!


met vriendelijke groet,

namens Team Timpelsteed & Vento Verde 

Rika Sipma          06 – 10 40 06 56

 mail wordt iedere maandag en donderdag gelezen; dringende zaken? app of bel! 

Openingstijden

Onze winkel is geopend op

Maandag           13:00 – 16:00

donderdag         13:00 – 18:00 

zaterdag             9:30 – 12:00

Timpelsteed

Biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf Timpelsteed & Zorgboerderij Vento Verde

Bezoek onze winkel

Maandag: 13:00 – 16:00
Donderdag: 13:00 – 18:00
Zaterdag: 09:30 – 12:00