Nieuws & blog

WhatsApp-Image-2023-04-16-at-11.34.56

Week 16! De  kas, eikenbladsla  / paksoi, Streekmarkt Bloemenparadyske, voorjaar?

Zaterdag is het weer zo ver! De eerste Streekmarkt staat weer gepland! Van 11 – 16 is er allerhande aanbod uit de regio bij het Bloemenparadyske in Kollum!

De schuur staat vol plantgoed….. we zijn maar aan het wachten en wachten totdat het droog genoeg is, zodat ze de grond in kunnen! We zeiden al…. Straks kunnen we oogsten vanuit de schuur en dat is natuurlijk niet de bedoeling 😉.

Gelukkig staat onze grote kas ook eindelijk en hebben we daar ons eerste plant- en zaaigoed ook kunnen zetten! Op het land is het nog stil/kaal. Dat heeft ook wel iets… we worden dan ook nog druk bezocht door “pauwguozzen”. Het geluid van hen is prachtig en hoort ook echt bij onze omgeving. Het zijn helaas alleen wel echt grote aantallen en ze brengen ook behoorlijk wat schade toe. De overheid geeft gelukkig wel een deel schadevergoeding “guozzeskea”. 

Ons aanbod https://timpelsteed.nl/winkel/

Jochum, een biologische tuinder bij Harlingen, heeft grote kassen en van hem kunnen we de eerste sla (eikenblad) en paksoy aanbieden!

https://timpelsteed.nl/product-categorie/overige/

We komen straks natuurlijk in “the hungry gap”  op de akkerbouw-/tuinbouwbedrijven…. Klinkt heftiger dan het is, want het voorjaar zit ook vol verrassingen, maar op de kleigrond duurt het even voordat er weer nieuw aanbod is. Op biologische tuin- en akkerbouwbedrijven mag er ook alleen maar geplant worden in de volle grond, dus bijvoorbeeld geen aardbeienteelt in hangende bakken. Zo krijg je de meest gezonde en weerbare produkten. Maar met dit weer kunnen we ook nog niet planten helaas. Gelukkig is onze categorie “overig” steeds iets groter geworden; gepelde tomaten in blik, linzen, pasta’s van landgoud.nl, onze veldbonen (mini-tuinboon) etc.

Maaitiid, dus we hebben weer tulpen met bollen van ecobulbs, opgegroeid bij het Bloemenparadyske. Zet ze na de bloei in de grond en dan heb je er volgend jaar weer plezier van! Af te halen bij Aalsum of Tempelsteed (wil je via Your Locals in Buitenpost afhalen, bestel dan rechtstreeks bij het Bloemenparadyske).

Wil je tulpen bij je maandagbestelling? Wanneer mogelijk graag de donderdag er voor alvast doorsturen via app (06-10400656)!

Bestellingen

Tip: bestel bij voorkeur niet eerder dan 2/3 dagen tevoren, aangezien het aanbod wat kan wisselen. Zo heb je het meest actuele aanbod dat hoort bij de dag dat er afgehaald kan worden.

Onze 3% bestelkosten hebben we ingevoerd vanwege:

  • Onze webwinkel loopt echt heel erg fijn! Organisatorisch en administratief is het een enorme investering, maar we zijn ontzettend blij met het grote aantal klanten die bestellingen bij ons afneemt!
  • Een groot verschil met rechtstreeks kopen in onze winkel is dat we “aan de veilige” kant zitten bij het inpakken. Besteld u bv een kilo sinaasappels, dan ontvangt u meer dan 1000 gram, omdat we nooit exact het aantal grammen kunnen afwegen (en we weten tevoren niet altijd welke gewicht de bestelde produkten hebben). Op onze kassa in de winkel kunnen we wel exact het verkochte aantal grammen invoeren.
  • Daarnaast is het “order picken” best wel een intensief en accuraat vak!

We kiezen voor een percentage in plaats van een vast bedrag, zodat ook huishoudens met een kleinere beurs / minder bestelde produkten een minimale toeslag hoeven te betalen.

Bestellen voor maandagochtend 12 uur, of voor donderdagochtend 8 uur. 

Kiest u voor “betalen via bankoverdracht” volg dan de instructies via de mail en boek uw betaling over naar het daar vermelde bankrekeningnummer (en niet rechtstreeks naar ons bedrijf), dan komt de bestelling in ons systeem daarna automatisch op “betaald” te staan. 

Is een product achteraf niet leverbaar? Dan ontvangt u het teveel betaalde bedrag retour op uw rekening. 

Fust: heeft u nog blauwe en groene kratjes thuis liggen? Die zijn weer van harte welkom op Timpelsteed! Wij rekenen geen statiegeld, maar elk “verdwaald” kratje kunnen we goed gebruiken. Net als eierdozen! 

bedrijfsfilm! 

Monique (Jouw Dagelijkse Kost) en Sandra (Streekboer) zijn een paar week geleden bij ons geweest en Stefan heeft (mbv Jaap, drone) een prachtige bedrijfsfilm gemaakt! Een geschreven stukje: https://destreekboer.nl/bij-de-boer-timpelsteed/ & de film (staat nu nog alleen op facebook) https://www.facebook.com/stephan.janssen.31/videos/1200287460901135

Prachtige beelden (en een goed verhaal ;-))

Voor in de agenda!.

Warmonderhof in Dronten is de opleiding voor biologisch dynamische landbouw, daarnaast organiseren zij ook regelmatig losse cursussen, benieuwd of dat misschien iets voor je is? Op de site staat meer informatie;  https://warmonderhof.nl/

https://onder-het-maaiveld.nl/

In Slieker in Leeuwarden en het Forum in Groningen draait de film “onder het maaiveld”. Pyt roept al jaren; “wij hebben meer dieren op de boerderij dan de gemiddelde veehouderij in Nederland”. En daar zijn we zuinig  op inderdaad!

Iedere vierde zaterdag van de maanden april tm september: Streekmarkt bij het Bloemenparadyske!

Woon je in de omgeving van Buitenpost, meer richting Surhuisterveen of “de walden”? Via Henk en Hennie van cadeauwinkel Op e stal kunnen onze produkten ook besteld en zelfs thuisbezorgd worden! Meer informatie? Stuur een mailtje naar opstal@waddengoud.nl of app/bel Henk Pilat 06 54341610, of mij,  

Fijne week gewenst!


met vriendelijke groet,

namens Team Timpelsteed & Vento Verde 

Rika Sipma          06 – 10 40 06 56

 mail wordt iedere maandag en donderdag gelezen; dringende zaken? app of bel!

Onze winkel is geopend op

Maandag           13:00 – 16:00

donderdag         13:00 – 18:00 

zaterdag             9:30 – 12:00

Timpelsteed

Biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf Timpelsteed & Zorgboerderij Vento Verde

Bezoek onze winkel

Maandag: 13:00 – 16:00
Donderdag: 13:00 – 18:00
Zaterdag: 09:30 – 12:00