Nieuws & blog

WhatsApp Image 2023-05-17 at 19.35.35

Nieuwsbrief mei incl. agenda! Veel sla; Filmhuis Dokkum, wyldplukkuierje, zeewierwandeling….  

De komende periode zal de nieuwsbrief wat onregelmatiger verschijnen. Maar…. ons winkelaanbod op de website houden we actueel. En ondanks het onvoorspelbare en koude, nattere voorjaar; de aardappels zijn gepoot! Ook kwam via WWOOF.nl Grace uit Boston USA ruim twee week bij ons werken/logeren. Erg gezellig en “helpfull”. Voor een indruk; een kort filmpje; link naar YT filmpje Grace Timpelsteed

Allereerst even wat data om in je agenda te zetten;

 • 23 mei, Filmhuis Dokkum, “Onder het Maaiveld”
 • 24 mei, Wyldplukkuierje op Tempelsteed o.l.v. Nynke Akke Tigchelaar
 • 27 mei, Streekmarkt Bloemenparadyske
 • 13 juni, Zeewier/kwelderwandeling o.l.v. Janet Frieling
 • 17 juni, Wellfair Kollumerzwaag
 • 24 juni, Streekmarkt Bloemenparadyske

Filmhuis Dokkum (https://filmhuis-dokkum.nl/) sluit het seizoen af met een film over Biodiversiteit! “Onder het maaiveld” draait 23  mei; komt allen zou ik zeggen! “De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. De film inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn.”

Bestellingen! Rond deze periode hebben we minder bewaargroenten en krijgen we steeds meer “versaanbod”. Heerlijk natuurlijk, maar het aanbod wisselt daardoor regelmatig. Met inkoop is het  lastiger, want teveel “groenvoer” bestellen betekent ook dat we het overschot zelf op moeten eten 😉, want een beetje langer bewaren is geen optie….. Bestel dan ook liever niet eerder dan twee of drie dagen voor je afhaalmoment; zo krijg je het meest actuele aanbod!

Ons aanbod https://timpelsteed.nl/winkel/

Nog niet uit eigen kas, maar de eerste komkommers, tomaten, aubergines zijn gelukkig al weer verkrijgbaar uit Nederland! Uit eigen kas hebben we al prachtige kropsla, mooie paksoy, beetje andijvie, en diverse andere kropjes die “oogstrijp” zijn. Dezen staan onder “Sla “laat je verrassen”, Timpelsteedop de website!

Bestellingen

Tip: bestel bij voorkeur niet eerder dan 2/3 dagen tevoren, aangezien het aanbod iets wisselt.

Zo heb je het meest actuele aanbod dat hoort bij de dag dat er afgehaald kan worden.

Onze 3% bestelkosten hebben we ingevoerd vanwege:

 • Onze webwinkel loopt echt heel erg fijn! Organisatorisch en administratief is het een enorme investering, maar we zijn ontzettend blij met het grote aantal klanten die bestellingen bij ons afneemt!
 • Een groot verschil met rechtstreeks kopen in onze winkel is dat we “aan de veilige” kant zitten bij het inpakken. Besteld u bv een kilo sinaasappels, dan ontvangt u meer dan 1000 gram, omdat we nooit exact het aantal grammen kunnen afwegen (en we weten tevoren niet altijd welke gewicht de bestelde produkten hebben). Op onze kassa in de winkel kunnen we wel exact het verkochte aantal grammen invoeren.
 • Daarnaast is het “order picken” best wel een intensief en accuraat vak!

We kiezen voor een percentage in plaats van een vast bedrag, zodat ook huishoudens met een kleinere beurs / minder bestelde produkten een minimale toeslag hoeven te betalen.

Bestellen voor maandagochtend 12 uur, of voor donderdagochtend 8 uur. 

Kiest u voor “betalen via bankoverdracht” volg dan de instructies via de mail en boek uw betaling over naar het daar vermelde bankrekeningnummer (en niet rechtstreeks naar ons bedrijf), dan komt de bestelling in ons systeem daarna automatisch op “betaald” te staan. 

Is een product achteraf niet leverbaar? Dan ontvangt u het teveel betaalde bedrag retour op uw rekening. 

Fust: heeft u nog blauwe en groene kratjes thuis liggen? Die zijn weer van harte welkom op Timpelsteed! Wij rekenen geen statiegeld, maar elk “verdwaald” kratje kunnen we goed gebruiken. Net als eierdozen! 

Inspiratie!

23 mei draait de film “Onder het maaiveld” in het filmhuis in Dokkum. Pyt roept al jaren; “wij hebben meer dieren op de boerderij dan de gemiddelde veehouderij in Nederland”. En daar zijn we zuinig  op inderdaad! Heb je na afloop vragen / wil je meer informatie; wij zijn ook aanwezig!   

 • Wyldplukkuier

“Lieve mensen,

De zon roept ons weer naar buiten, dus ik zou graag weer met jullie op pad willen! Vorig jaar waren de wildplukwandelingen een groot succes. Heerlijk om met een groepje mensen over het erf van De Timpelsteed te scharrelen en te leren over ‘wilde’ planten. Planten die gewoon zomaar om ons heen groeien. Maar zo gewoon zijn ze niet. We leren welke we kunnen eten en zelfs welke we als medicijn kunnen gebruiken. Aan het eind van de avond ga je naar huis met een bosje van je eigen pluksel en een print-out met alle informatie.

Woensdag 24 mei, start om 19.00 uur

Er is plak voor maximaal 10 personen

De onkosten €20 pp

(Ps: heb je een groepje en wil je liever een andere datum, neem dan even contact met me op.)

Opgeven: centrumvoorgezondekeuzes@gmail.com of 06-38056915 (liefst via app)

Groetnis, Nynke Akke           Centrum Voor Gezonde Keuzes”

 • 17 juni is de Wellfair in Kollumerzwaag

houd deze datum dus vrij in je agenda en kom gezellig langs op de Ganzingawei 11 in Kollumersweach! “Ook dit jaar hebben we weer heel veel mooie en inspirerende standhouders die, allemaal op hun eigen wijze deze wereld een beetje mooier maken. De livemuziek en een hapje en drankje maken het feestje compleet.”

 • Streekmarkt Bloemenparadyske

De Bloemenparadyske Streekmarkt is in 2023 geopend op 22 april, 27 mei, 24 juni, 22 juli, 26 augustus en 23 september. Wees welkom en maak er een leuk uitje van! https://www.bloemenparadyske.nl/streekmarkt/

 • Bedrijfsfilm! 

Monique (Jouw Dagelijkse Kost) en Sandra (Streekboer) zijn een paar week geleden bij ons geweest en Stefan heeft (mbv Jaap, drone) een prachtige bedrijfsfilm gemaakt! Een geschreven stukje: https://destreekboer.nl/bij-de-boer-timpelsteed/ & de film (staat nu nog alleen op facebook) https://www.facebook.com/stephan.janssen.31/videos/1200287460901135

Prachtige beelden (en een goed verhaal ;-))

Woon je in de omgeving van Buitenpost, meer richting Surhuisterveen of “de walden”? Via Henk en Hennie van cadeauwinkel Op e stal kunnen onze produkten ook besteld en zelfs thuisbezorgd worden! Meer informatie? Stuur een mailtje naar opstal@waddengoud.nl of app/bel Henk Pilat 06 54341610, of mij,  

Fijne week gewenst!


met vriendelijke groet,

namens Team Timpelsteed & Vento Verde 

Rika Sipma          06 – 10 40 06 56

 mail wordt iedere maandag en donderdag gelezen; dringende zaken? app of bel! 

Openingstijden

Onze winkel is geopend op

Maandag           13:00 – 16:00

donderdag         13:00 – 18:00 

zaterdag             9:30 – 12:00

Timpelsteed

Biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf Timpelsteed & Zorgboerderij Vento Verde

Bezoek onze winkel

Maandag: 13:00 – 16:00
Donderdag: 13:00 – 18:00
Zaterdag: 09:30 – 12:00