Nieuws & blog

Wat eten we straks?

De wintertijd is de tijd om planningen te maken. Eigenlijk wil je een bouwplan (wat wanneer waar gezaaid/geplant wordt) in de zomer al klaar hebben. Met het akkerbouwgedeelte doen we dat eigenlijk omdat vruchtopvolging, bemesting en afzet daarom vragen. In kleiner verband doet Marianne dat ook op de tuin. Er is echter ook een tussensegment te bedenken van mensen die (gezamenlijk of alleen/gezin) graag vastigheid of zelfs inspraak willen hebben over wat er ‘volgend jaar’ op tafel komt.
Eigenlijk is dit het pijnpunt waarom regionale voedselvoorziening altijd wat knelt. De boer die liefst een jaar van te voren een bouwplan wil en de consument die steeds meer neigt naar die beslissing uitstelt tot de dag zelf.

Om een brug te slaan tussen die twee uitersten worden steeds meer systemen bekend zoals CSA en voedselcooperaties.

Zou dat op Timpelsteed ook kunnen? Zou ik in plaats van wortelen aan de groothandel ook direkt aan de (bewuste) burger kunnen leveren? We zijn aan het ‘broeden’, Doe je mee?

Timpelsteed

Biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf Timpelsteed & Zorgboerderij Vento Verde

Bezoek onze winkel

Maandag: 13:00 – 16:00
Donderdag: 13:00 – 18:00
Zaterdag: 09:30 – 12:00