Nieuws & blog

Week 9! Rode bieten (Borsjt!)

Wat hebben we een prachtige markt gehad afgelopen zaterdag…. veel bezoekers, veel interesse, veel verkocht…. Druk, druk, druk! Dank familie Bleeker/Kooi en “fan Boer nei Minsken” voor de organisatie.

We hadden weer bewust gekozen voor iets groter aantallen; pastinaak 2 kg, rode biet 3 kg, wortelen 3 kg etc. En natuurlijk ongewassen. Zo blijft de kwaliteit goed behouden, kunnen wij het vlot inpakken en kan de prijs wat lager. Win-win situatie, want bewaar je ze ongewassen op een koele plek blijft de kwaliteit lang goed. Met rode bieten kan je bijvoorbeeld ook behoorlijk variëren; van een koude bieten-salade tot soep!   

ons aanbod https://timpelsteed.nl/winkel/

Rode bieten! We hebben door het goede seizoen een heel aantal bieten die uit de “standaardwinkelmaat” zijn gegroeid. Maar…. ze zijn net zo lekker als het kleinere formaat. Een heerlijk recept van een klant (JL, dank!); russische rode bietensoep, Borsjt!

Borsjt

Borsjt is een bietensoep die als maaltijdsoep veel in de Oostbloklanden gegeten wordt. Er zijn

allerhande variaties mogelijk afhankelijk van je smaak en fantasie.

Mijn recept komt uit de krant. Ik heb het wat aangepast. Veel knoflook en in plaats van witte

kool gebruik ik zuurkool. Dat geeft de licht zurige smaak die zo kenmerkend is voor deze

soep.

Gebruik de bieten van Timpelsteed. Die geven een mooie diep rode kleur en een volle smaak.

Benodigdheden:

1 grote ui 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels olie, 500gr rode biet, 250gr winterwortel, 1 grote

aardappel, 2 of meer eetlepels verse dille, 1 eetlepel platte peterselie, 2 liter groentebouillon,

300gr gesneden witte kool, 1dl tomatensap, of 3 ontvelde en gepureerde tomaten, 125 gr zure

room, citroensap, peper,.

Bereiding:

Ui en knoflook bakken tot ze glazig zien.

Bouillon aan de kook brengen en biet, wortel, aardappel, dille, peterselie toevoegen.

5 minuten koken. Daarna zuurkool toevoegen en beetgaar koken.

Gebakken ui, knoflook en tomatensap toevoegen en even opwarmen.

Op smaak brengen met peper en zout.

Ik maak de groenten daarna fijn met een staafmixer. Serveren met een lepel zure room.

Griekse yoghurt kan ook goed.

Lekker iete.

JL

Even een reminder; het statiegeld van de zuivelflessen is helaas omhoog gegaan. Op slagroomflesjes rekenen we nu ook statiegeld (0,25). Maar; goed nieuws! Wekelijks halen wij de zuivel nu rechtstreeks bij Waddenmax vandaan en daardoor kon de zuivelprijs weer iets naar beneden!

biologische zaden voor uw groentetuin

De zaden van de Zaderij zijn bij ons te koop! Zaadvaste (heel belangrijk) en heerlijk smaakvolle rassen. O.a. zakjes zaad van black cherry tomaten, courgettes, sperziebonen, andijvie & een starterspakket met diverse soorten, meer informatie over de verschillende soorten die wij te koop aanbieden vind u hier: https://timpelsteed.nl/blog/2023/01/23/de-zaderij/

bestellingen

bestellen voor maandagochtend 12 uur, of voor donderdagochtend 8 uur. 

Kiest u voor “betalen via bankoverdracht” volg dan de instructies via de mail en boek uw betaling over naar het daar vermelde bankrekeningnummer (en niet rechtstreeks naar ons bedrijf), dan komt de bestelling in ons systeem daarna automatisch op “betaald” te staan. 

Is een product achteraf niet leverbaar? Dan ontvangt u het teveel betaalde bedrag retour op uw rekening. 

Fust: heeft u nog blauwe en groene kratjes thuis liggen? Die zijn weer van harte welkom op Timpelsteed! Wij rekenen geen statiegeld, maar elk “verdwaald” kratje kunnen we goed gebruiken. Net als eierdozen! 

bedrijfsfilm! 

Monique (Jouw Dagelijkse Kost) en Sandra (Streekboer) zijn een paar week geleden bij ons geweest en Stefan heeft (mbv Jaap, drone) een prachtige bedrijfsfilm gemaakt! Een geschreven stukje: https://destreekboer.nl/bij-de-boer-timpelsteed/ & de film (staat nu nog alleen op facebook) https://www.facebook.com/stephan.janssen.31/videos/1200287460901135

Prachtige beelden (en een goed verhaal ;-))

Voor in de agenda!

Warmonderhof in Dronten is de opleiding voor biologisch dynamische landbouw, daarnaast organiseren zij ook regelmatig losse cursussen, benieuwd of dat misschien iets voor je is? Op de site staat meer informatie;  https://warmonderhof.nl/

en woon je in de omgeving van Buitenpost, meer richting Surhuisterveen of “de walden”? Via Henk en Hennie van cadeauwinkel Op e stal kunnen onze produkten ook besteld en zelfs thuisbezorgd worden! Meer informatie? Stuur een mailtje naar opstal@waddengoud.nl of app/bel Henk Pilat 06 54341610, of mij,  

Fijne week gewenst!


met vriendelijke groet,

namens Team Timpelsteed & Vento Verde 

Rika Sipma          06 – 10 40 06 56

 mail wordt iedere maandag en donderdag gelezen; dringende zaken? app of bel! 

Openingstijden

Onze winkel is geopend op

Maandag           13:00 – 16:00

donderdag         13:00 – 18:00 

zaterdag             9:30 – 12:00

Timpelsteed

Biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf Timpelsteed & Zorgboerderij Vento Verde

Bezoek onze winkel

Maandag: 13:00 – 16:00
Donderdag: 13:00 – 18:00
Zaterdag: 09:30 – 12:00